“El turisme slow, l’agricultura i la gastronomia, el present i futur de la comarca”

slow-cooking-3A HORTUS APRODISCAe creiem en el turisme ecològic i sostenible, anomenat turisme slow, viatjar a un altre ritme, una nova tendència alternativa diferent al turisme tradicional, és un enfoc per a les activitats turístiques en la qual es veu privilegiada la sostenibilitat, la preservació, l’apreciació del medi (tant natural com cultural) que acull i sensibilitza als viatgers.

Encara que existeixen diferents interpretacions, el turisme ecològic es promou com un turisme “ètic” que es reflexa en l’estructura i funcionament de les empreses/grups/cooperatives que es dediquen a oferir aquest servei.

És necessari doncs, buscar una integració real entre l’entorn i el visitant. Creiem que la nostra comarca ofereix tot un ventall de possibilitats per aquest viatger conscient, amb sensibilitat, amb respecte a la cultura local i compromès a l’hora de viatjar.

Per tot això considerem vital posar èmfasi en la difusió d’aquesta altra manera de viatjar a un altre ritme, un canvi de paradigma per la societat en la que vivim en que tot es fa amb pressa i no es gaudeix dels petits moments que ens aporta el nostre paisatge i cultura.

La nostra comarca té tot allò d’abans, d’avui i del demà que tot viatger pot apreciar gaudint dels nostres valors mediambientals, culturals i gastronòmics.

Fruit de l’esforç realitzat per pagesos, tècnics i consumidors, la producció ecològica s’està consolidant i comença a gaudir del reconeixement institucional. A casa nostra, ha marcat l’entrada en una fase d’efervescència del sector ecològic amb un increment notable del consum i amb la multiplicació de productors, elaboradors i comercialitzadors, que fan una bona feina i que posen de manifest la necessitat de ser coherents amb el nostre territori i amb la manera de mantenir-ho que han dut a la pràctica els nostres avantpassats durant anys, aquesta consciència ens porta a recuperar una manera de cuinar molt més lligada a la terra i a preguntar, investigar quins eren els ingredients i els productes, com es preparaven i es cuinaven. Totes les ensenyances que donava la terra i que cal plantar si volem recollir un bon futur. No volem oblidar d’on venim ni cap on anem, encoratjats cap al camí dels valors com el respecte a l’entorn i a tot el que la terra ens dóna.

Categorias: Noticies Hortus, Saps que menges.

Share