Setmana de la Prevenció de Residus: Fes servir les 3R!!!

Aquesta setmana és la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Com ja s’ha fet en edicions anteriors, la finalitat d’aquesta celebració és la pedagogia i la consciència entorn a la prevenció en la generació de residus. Un tema que tot i semblar-nos llunyà és amb nosaltres cada vegada que llancem una cosa al cubell de les escombraries i que comença quan anem a comprar!

Potser ja hi hem pensat, o potser no perquè tenim l’abocador lluny de casa, o bé perquè ara els contenidors soterrats comencen a dissimular visualment l’impacte volumètric i de Kg de tot el que generem. Sigui el que sigui, el cas és que cadascú de nosaltres cada dia llança alguna cosa a la brossa.
Abans de fer aquest gest, us convidem a tenir en compte les 3R que aquesta setmana es celebren arreu de Catalunya i d’Europa:

1. Reduir el volum de residus

Com ho podem fer? Per exemple quan anem a comprar sempre podem triar el tipus d’envàs.

  • Segons el material, de millor a pitjor trobarem: vidre> llauna> paper> plàstic> porexpan
  • Segons les porcions: En porcions grans o porcions petites No cal dir que la opció més respectuosa amb el medi ambient és comprar a granel sempre que sigui possible.

2. Reutilitzar tot allò que ja ha tingut un ús

Per exemple quan emboliquem l’entrepà per esmorzar, és molt millor triar l’ecotó (en tenim a la botiga!!!), el boc’n roll, o la carmanyola de tota la vida, que no pas el paper o paper d’alumini que acabarem llançant 🙁

O bé, per exemple, quan reciclem els pots de vidre de la melmelada per posar-hi les espècies per cuinar!

3. Reciclar!

Avui dia ja podem reciclar el vidre (contenidor verd), el paper i cartró (blau), les llaunes i el plàstic (groc) i la matèria orgànica.

Altres recollides especifiques són els contenidors de piles, els de medicaments, l’oli utilitzat, i les deixalleries com a punt principal de recollida.

Amb tot això, aquesta setmana ens apropa:

  • Donar a conèixer les estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria.
  • Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d’Europa.
  • Fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus.
  • Fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).

Per a més informació aquí tens el link del web de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus on hi pots consultar totes les activitats que es fan i on hi trobaràs moltes més coses!!!

Molt RRRe-Bona setmana!!!

Categorias: Noticies Hortus.

Share